Laatste nieuws

Kerstbakjes gemaakt Door Hennie Westra

  15 December

 

Tijdens de laatste oefenavond van dit jaar werden al onze koorleden verrast,

met een prachtig kerstbakje, keurig verzorgt door Hennie Westra,

Hennie steekt hier elk jaar weer veel tijd in voor ons allemaal,

Namens Het Koor zonder naam heeft ze een prachtige bos bloemen gekregen.

Hennie bedankt voor je inzet.

.

Aalt Westerman CD presentatie

oktober 2023

Aalt Westerman presenteert nieuwe CD

Dit vind plaats op 12 november 2023 in Het Witte Peerd Nieuwleusen van 14.30 -18.00.                                     

Dit gaat in samenwerking met Koor zonder naam uit Dedemsvaart, waarvan Aalt tevens muzikaal medewerker is.
Aalt is een bekende muzikant uit Nieuwleusen en omstreken en zingt voornamelijk Nederlandstalig en in het dialect. 

 

 

augustus 2023:    

Tineke Veurink voor dirigent

Binnenkort hoopt het Koor Zonder Naam een dirigente te hebben in de persoon van  Tineke Veurink.
Tineke, nu meezingend lid bij het koor, gaat een basiscursus Dirigeren volgen bij de Dirigentenacademie in Ede.
Zodra Tineke voor het koor gaat staan zal dat de huidige dirigent en soundman Aalt  Westerman ontlasten en daarmee het  koor ten goede komen.


 

Bron: De Toren

Afbeelding

Jubileumoptreden Koor zonder naam

zo 30 april 2023 Hardenberg

 

Het zangkoor zonder naam is een groep van 35 mensen met een passie voor muziek en zingen. Ze komen regelmatig samen om te repeteren en treden op bij verschillende gelegenheden. Dit jaar viert het zangkoor “Koor zonder naam” haar twintigste verjaardag.

Het koor werd in 2003 opgericht door een groep vrienden uit Dedemsvaart. Ze wilden hun liefde voor muziek delen met anderen en besloten om een koor te starten. Het begon spontaan als een klein project zegt Jannie Drogt, maar al snel groeide het uit tot een serieuze activiteit. De leden van het koor hebben verschillende achtergronden, leeftijden, maar ze hebben één ding gemeenschappelijk: hun liefde voor muziek. Het repertoire van het koor bestaat uit traditionele Nederlandse volksliederen, oude liederen en populaire nummers. Tijdens de afgelopen twintig jaar heeft het koor veel hoogtepunten gekend. Ze hebben opgetreden bij lokale feesten, huwelijken en andere evenementen. Bovendien heeft het koor de kans gehad om in Duitsland op te treden. Het organisatietalent binnen het koor is groot; er zijn verschillende leden die zich bezighouden met het regelen van optredens, het werven van nieuwe leden en het verzorgen van financiële zaken zegt voorzitter Jan de Jager. Dit maakt het koor niet alleen tot een muzikaal gezelschap, maar ook tot een hechte gemeenschap.

Het twintigjarig jubileum is voor de leden van dan ook iets waar ze trots op zijn. Het koor heeft veel meegemaakt en veel bereikt. Om dit jubileum te vieren zijn er verschillende activiteiten georganiseerd. Eén van de activiteiten was een bijzonder optreden in het Van Dedem Marke zaterdagmiddag 29 april. Hier werden hoogtepunten uit de afgelopen twintig jaar nog eens herhaald en werden er speciale nummers gezongen voor de bewoners van het verzorgingshuis die er met volle teugen van genoten..

Tot slot organiseert het koor ook nog een promotie en introductiemiddag voor beginnende zangers op 17 juni in De Baron. Zo wilen ze hun liefde voor muziek delen met anderen en mogelijk nieuwe leden werven voor het koor.

Het twintigjarige jubileum van het Koor zonder naam was dus niet alleen een viering van hun bestaan, maar ook een manier om anderen te inspireren en te betrekken bij hun passie voor muziek. Het laat zien dat muziek mensen samenbrengt en dat je door samen te zingen een hechte gemeenschap kunt vormen en plezier kunt ervaren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Bron: RTV Vechtdal


Jubileum voor Koor zonder naam !

DEDEMSVAART - Het zangkoor zonder naam is een groep van 35 mensen met een passie voor muziek en zingen. Ze komen regelmatig samen om te repeteren en treden op bij verschillende gelegenheden. Dit jaar viert het zangkoor "Koor zonder naam" haar twintigste verjaardag.

Het koor werd in 2003 opgericht door een groep vrienden uit Dedemsvaart. Ze wilden hun liefde voor muziek delen met anderen en besloten om een ​​koor te starten.,,  Het begon spontaan als een klein project, " vertelt Jannie Drogt, maar al snel groeide het uit tot een serieuze activiteit.

De leden van het koor hebben verschillende achtergronden, leeftijden , maar ze hebben één ding gemeenschappelijk: hun liefde voor muziek. Het repertoire van het koor bestaat uit traditionele Nederlandse volksliederen, oude liederen en populaire nummers.

Tijdens de afgelopen twintig jaar heeft het koor veel hoogtepunten gekend. Ze hebben opgetreden bij lokale feesten, huwelijken en andere evenementen. Bovendien heeft het koor de kans gehad om in Duitsland op te treden .

,, Het organisatietalent binnen het koor is groot; er zijn verschillende leden die zich bezighouden met het regelen van optredens, het werven van nieuwe leden en het verzorgen van financiële zaken", aldus voorzitter Jan de Jager. Dit maakt het koor niet alleen tot een muzikaal gezelschap, maar ook tot een hechte gemeenschap.

Het twintigjarig jubileum is voor de leden van dan ook iets waar ze trots op zijn. Het koor heeft veel meegemaakt en veel bereikt. Om dit jubileum te vieren zijn er verschillende activiteiten georganiseerd.

Eén van de activiteiten was een bijzonder optreden in het Van Dedem Marke afgelopen zaterdagmiddag . Hier werden  hoogtepunten uit de afgelopen twintig jaar nog eens herhaald en werden er speciale nummers gezongen voor de bewoners van het verzorgingshuis die er met volle teugen van genoten..

Tot slot organiseert het koor ook nog een promotie en introductiemiddag voor beginnende zangers op 17 juni in De Baron. Zo willen ze hun liefde voor muziek delen met anderen en mogelijk nieuwe leden werven voor het koor.

Het twintigjarige jubileum van het Koor zonder naam is dus niet alleen een viering van hun bestaan, maar ook een manier om anderen te inspireren en te betrekken bij hun passie voor muziek. Het laat zien dat muziek mensen samenbrengt en dat je door samen te zingen een hechte gemeenschap kunt vormen en plezier kunt ervaren. (wt)  BelgaFoto

 

P1040666